Od kilku sezonów Dolce & Gabbana podkreślają swoje włoskie korzenie. A jak bardziej można zaprezentować przywiązanie do ojczyzny w kształcie buta, niż produkując najbardziej włoską z włoskich potraw, czyli makaron?
D&G połączyli siły ze znanym producentem pasty, Pastificio di Martino i swoimi nazwiskami sygnują limitowaną edycję neapolitańskiej bomby węglowodanowej. Metalowe puszki kryją cztery rodzaje makaronów o różnych kształtach. 5000 z nich trafi na sprzedaż, z czego mniej niż 1000 do Stanów Zjednoczonych. Razem z jedzeniem, Dolce i Gabbana zaprojektowali fartuch z napisem “La Famiglia, La Pasta, e L’Italia!” (czyli “Rodzina, Makaron i Włochy!”), w czerwono-niebiesko-zółtych kolorach.
Makaron wprost od projektantów będzie można kupić od 15 listopada m.in na stronie dimartinodolcegabbana.com.