Pomysłowość Ladurée w tym roku wydaje się nie mieć granic. Współpraca z Niną Ricci, popołudniowe herbatki w Hongkongu… a teraz największa na świecie choinka zrobiona z makaroników stanęła w paryskim hotelu InterContinetal. Na kolorowym, mierzącym ponad 4 metry drzewku, znajduje się ponad 8 tysięcy okrągłych ciasteczek. Poza tym w hotelowym hallu zostanie rozmieszczonych 27 mniejszych drzewek, każde zbudowane z makaroników w kolorach (i smakach): różowym, lawendowym, pomarańczowym i melonowym. Zespół 50 cukierników Ladurée spędził dwa tygodnie w pracowni na pieczeniu drzewek i jedną całą noc na ustawianiu słodkich choinek w hotelu.

Współpraca między InterContinetal i Ladurée ma również głębsze podłoże: świąteczne drzewko symbolizuje 150 lat historii obu firm, która zaczęła się w 1862 roku.